- 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας - http://1lyk-kaval.kav.sch.gr -

Ενημέρωση από το Νοσοκομείο Καβάλας με θέμα: «Αντισύλληψη στην εφηβεία – Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις»

Την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 επισκέφτηκε το 1ο ΓΕΛ Καβάλας ο κύριος Δημήτρης Παπαδόπουλος ειδικευόμενος Μαιευτήρας- Γυναικολόγος του Νοσοκομείου Καβάλας στα πλαίσια του σχεδίου δράσης που ανέλαβε η ομάδα μας. Η δράση αυτή παράλληλα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος “Εκπαιδευτική δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της αγωγής υγείας” του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος σε μια τετράωρη συνάντηση με τους μαθητές της Α’ και Β’  Λυκείου ανέπτυξε το ζήτημα της αντισύλληψης στην εφηβεία και της προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Καταρχάς αναφέρθηκε στην αξία της σωστής χρήσης του προφυλακτικού και στη συνέχεια σε άλλες μεθόδους αντισύλληψης αποκλείοντας τα χάπια για την εφηβεία. Έπειτα, μίλησε για συμπτώματα νοσημάτων και τόνισε τη σημασία του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις που σχετίζονταν κυρίως με τακτικές αντισύλληψης και έλαβαν απαντήσεις που επικεντρώθηκαν στην ανάγκη τακτικών επισκέψεων σε γιατρό για προβλήματα που θα τους απασχολήσουν στο μέλλον.

Ευχαριστούμε πολύ  τον  Μαιευτήρα- Γυναικολόγο  Δημήτριο Παπαδόπουλο για την ενημέρωση και την επιτυχημένη επικοινωνία με τους μαθητές!