Ακολουθήστε μας

Αρχείο

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Φιλιππίδου Φωτεινή, δημιούργησαν ψηφιακά έργα κατά τη διάρκεια των εξ’αποστάσεως μαθημάτων τα οποία παρουσίασαν στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που υλοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 20 πόλεις. Τα έργα μας παρουσιάστηκαν στην στην διοργάνωση της πόλης των Ιωαννίνων (https://digifest-ioa.blogspot.com/) με υπεύθυνο τον κ. Αθανάσιο Μπασούνα (ΣΕΕ ΠΕ86 ΠΕΚΕΣ Ηπείρου).

Με στόχο να μετατραπούν οι δυσκολίες που βιώνουν οι μαθητές κατά την περίοδο της καραντίνας σε πλεονέκτημα περπατήσαμε στις γειτονιές της πόλης μας, τραβήξαμε φωτογραφίες, δημιουργήσαμε κολάζ και βίντεο με web εργαλεία, συλλέξαμε πληροφορίες και τα αναρτήσαμε στο   blog (https://1lykeiokavalas.blogspot.com/) που δημιουργήσαμε για την Καβάλα, όπως την βλέπουν οι μαθητές. Ηταν ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο και στα χρώματα της πόλης μας.

Τέλος δημιουργήσαμε με το appinventor εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο που αποτελεί έναν μικρό τουριστικό οδηγό με τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης που πρέπει οπωσδήποτε να δει ένας επισκέπτης.

 

 

Comments are closed.