Ακολουθήστε μας

Αρχείο

ERASMUS - Επίσκεψη στο Βελιγράδι

Ομάδα 35 μαθητών του 1ου  Λυκείου Καβάλας στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS επισκέφτηκε στις 24-28 Απριλίου το 1ο Γυμνάσιο Βελιγραδίου εφαρμόζοντας το πρόγραμμα BABYLON που είχε σκοπό την πολιτιστική επαφή των δύο σχολείων μέσα από το θέατρο.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης επισκεφτήκαμε το σχολείο, ξεναγηθήκαμε στους χώρους και στις αίθουσες του, παρακολουθήσαμε μαθήματα, γνωρίσαμε την θεατρική ομάδα με την οποία συνεργαστήκαμε και παρουσιάσαμε το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ  «Η εβραία».

Οι πρόβες για την παρουσίαση του έργου γινόταν όλη την χρονιά διαδικτυακά , εκτός ωρών μαθημάτων, και τα παιδιά Έλληνες και Σέρβοι έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και προθυμία προκειμένου να καταλήξουμε στην παρουσίαση της παράστασης σε αίθουσα τέχνης του σχολείου. Η παρουσίαση του έργου συνέβαλε στο να τονιστεί ο κοινός αγώνας των δυο λαών ενάντια στον φασισμό και ναζισμό.

Επίσης ξεναγηθήκαμε στο  Novi Sad από καθηγητή που με ιδιαίτερο ζήλο μας μίλησε για την ιστορία της πόλης.

Τέλος περιηγηθήκαμε με την συνοδεία Σέρβων μαθητών στα μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της πόλης. Οι μαθητές , Σέρβοι και Έλληνες, με τις σχέσεις που ανέπτυξαν μεταξύ τους προώθησαν το όραμα μας για την φιλία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Comments are closed.