Ακολουθήστε μας

Αρχείο

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας μετά από πρόσκληση του Καβαλιώτη Ευρωβουλευτή Θεόδωρου Ζαγοράκη, στο συμμετείχε σε εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες με 14 μαθητές και συνοδούς τις κ. Νικολάου Δέσποινα και κ. Γκίκα Αναστασία. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος << Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου >> .Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος των Βρυξελλών.

Στόχος της εκδρομής ήταν η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η σφυρηλάτηση της εθνικής και ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών. Η Δημοκρατία προϋποθέτει επαρκή πολιτική παιδεία, προϋποθέτει ενεργούς πολίτες, ελεύθερους και υπεύθυνους που θα κατανοούν, θα κρίνουν, θα σέβονται και θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Προϋπόθεση για αυτό, είναι η επαφή και η γνωριμία των μαθητών με τα θεσμοθετημένα όργανα της Ε.Ε. που προασπίζουν τη δημοκρατία και τις αξίες της.

Το σχολείο υποδέχτηκε ο κ. Ζαγοράκης ο οποίος μίλησε με τους μαθητές και τους συνοδούς, και τους ξενάγησε στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και σε αίθουσες συνεδριάσεων.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Καβάλας ευχαριστεί θερμά τον κ. Θ. Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του για την φιλοξενία, τον κ. Γ. Στυλιανού και τον κ. Β. Καναρά, υπεύθυνοι του τμήματος Επισκέψεων και Σεμιναρίων, για τις ενημερώσεις σχετικά με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και  τον κ. Θ. Διαλεκτόπουλο, Συντονιστή Α’/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης χωρών Δυτικής Ευρώπης, για την εξαιρετική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών και στην Ελληνική πρεσβεία.

Comments are closed.