Ακολουθήστε μας

Αρχείο

Εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ στην Ιταλία

Κατά την περίοδο από 04/04/2022 μέχρι 08/04/ 2022 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου στην Ιταλία. Συμμετείχαν 35 μαθητές και 6 συνοδοί καθηγητές.

Την πρώτη μέρα μας έγινε υποδοχή από τη ομάδα των Ιταλών μαθητών και της  καθηγήτριάς τους, καθώς και μια πρώτη ξενάγηση στην πόλη και στα αξιοθέατά της.  Ακολούθησαν τις επόμενες μέρες, δύο φιλοξενίες στο σχολείο Liceo Ariosto, με ολοκλήρωση και παρουσίαση εργασιών από τους μαθητές καθώς και διάφορες δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Ήρθαμε σε επαφή με την ιστορία και την κουλτούρα  και της ευρύτερης περιοχής, με επίσκεψή μας στη Βερόνα. Πραγματοποιήθηκε επίσης οδική ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη της Βενετίας, με ξενάγηση από τους Ιταλούς μαθητές και επίσκεψη πολλών  τόπων ενδιαφέροντος. Η  ομάδα των Ιταλών μαθητών και εκπαιδευτικών μας ξενάγησαν και την τελευταία μέρα σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης της Φερράρα, όπου έγιναν διάφορες συνεργατικές δράσεις

Επετεύχθη ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός χαρακτήρας της εκδρομής, επειδή μαθητές και εκπαιδευτικοί απέκτησαν δεσμούς και φιλίες, συνεργάστηκαν αρμονικά σε πολλά επίπεδα, αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις, κέρδισαν νέες γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες και έδωσαν υπόσχεση αντάμωσης ξανά τη νέα σχολική χρονιά καθώς και συνέχιση της σύμπραξης των δύο σχολείων.

 

bc65d617b_opt                    ba8642cfb_opt

c19ef60db_opt            bd936bebb_opt

b886eda5b_opt                ba6680edb_opt

 

 

Comments are closed.