Ακολουθήστε μας

Αρχείο

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια

Την Πέμπτη 18/10/2018, οι μαθητές της τρίτης τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» , το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από το έτος 2012 και έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα σε περισσότερους από 60.000 μαθητές της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τίτλο «κάντο σωστά» , έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους και υλοποιείται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Ι.Ο.ΑΣ. Η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται με προβολή παρουσίασης με τη μέθοδο coaching και την προβολή videos. Επιπλέον για τους μαθητές Λυκείου , το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση και επιπλέον βιωματικής εκπαίδευσης.

Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών , των εκπαιδευτικών & γενικότερα των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της οδικής ασφάλειας , δεδομένου ότι οι αιτίες ατυχημάτων είναι γνωστές και μπορούν να αποφευχθούν.

 

 

Comments are closed.