Ακολουθήστε μας

Αρχείο

ΠΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΥΣ

Το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο και μετά τις επιτυχημένες δράσεις όπου μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλόες  με υποβρύχιο και πυραυλακάτους, προσκάλεσε, για το έτος 2020, μαθητές της Γ’ Λυκείου, να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία δίπλα σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχοντας σε έναν πλου με Υποβρύχιο και δύο  Πυραυλακάτους. Η επιλογή των μαθητών έγινε με κλήρωση πανελλαδικά και ένας από τους τυχερούς ήταν ο μαθητής της τρίτης τάξης του σχολείου μας, Θάνος Μαραγκός.

Την μέρα εκείνη μετά από σύντομη ενημέρωση στο Αρχηγείο Στόλου για το έργο του Πολεμικού Ναυτικού, οι μαθητές επιβιβάστηκαν στα πολεμικά πλοία και στο υποβρύχιο τα οποία απέπλευσαν για τις προσβάσεις του Σαρωνικού κόλπου. Κατά την διάρκεια του πλου έγινε ενημέρωση για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πλοίων. Μετά την ολοκλήρωση του πλου στους μαθητές επιδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Παράλληλα οι συνοδοί των μαθητών μετά το απόπλου των πλοίων  είχαν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν στη Φρεγάτα Ψαρά, και σε σημεία ενδιαφέροντος της νήσου Σαλαμίνας.

 

Comments are closed.