Ακολουθήστε μας

Αρχείο

Επίσκεψη Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας κ. Φωτεινής Φιλιππίδου και του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Καβάλας, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, για να ευλογήσει την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο κ. Στέφανος αρχικά συνομίλησε με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του σχολείου μέσα στο γραφείο του Συλλόγου τους, και σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις σχετικές με το έργο που επιτελούν και την αξία της παιδείας και της γνώσης στη ζωή του ανθρώπου, όπως και για την κοινωνική και ουσιαστική αξία που έχουν οι επιστήμες στη διαμόρφωση του πολιτισμού μας.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που συγκεντρώθηκαν μέσα στο γυμναστήριο του σχολείου, και με αγάπη, κατανόηση και γνώση της εφηβικής ψυχής τους, τόνισε την μεγάλη αξία που έχει το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η κοινωνικοποίηση και η φιλία στην τάξη και στο σχολείο μέσα από την σχέση με τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους.

Στην αρχή της ευχάριστης αυτής και πρωτότυπης συναντήσεως, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης είπε μαζύ με όλους την πρωϊνή προσευχή και ευλόγησε την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς.

Comments are closed.