Ακολουθήστε μας

Αρχείο

Με το πρόγραμμα «Teachers4Europe» στο «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας»

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας συμμετείχαν στο «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας» (http://digifest-kav.blogspot.gr/), που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο στο διάστημα 26 – 29 Απριλίου 2017, υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ..

Στην πόλη της Καβάλας το Φεστιβάλ έλαβε χώρα την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 με την αρωγή της Σχολικής Συμβούλου Πληροφορικής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Μπαμπαλώνα Ελένης, και του υπευθύνου ΚΕΠΛΗΝΕΤ  κ. Γρηγοριάδη Γρηγόρη.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν τα ψηφιακά έργα που δημιούργησαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος “Τeachers4Europe” με θέμα “Η Ευρώπη των γεύσεων“, που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες στη διαφορετικότητα του πολιτισμού, των παραδόσεων, των εθίμων και των διατροφικών συνηθειών των άλλων ευρωπαϊκών λαών. Υπεύθυνη της δράσης ήταν η κ. Φιλιππίδου Φωτεινή καθηγήτρια Πληροφορικής.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής δράσης ?Teachers4Europe? που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο 1ο ΓΕΛ είναι διττός. Πρώτον, επιδιώκει  να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων και δεύτερον να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, εφαρμόζοντας στην εκπαιδευτική πρακτική καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας.

Το σχολείο μας επιλέχθηκε και συμμετείχε την Παρασκευή 28 Απριλίου  στην τηλεδιάσκεψη όλων των σχολείων της χώρας που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και παρουσίασε μια καινοτόμα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα android που δημιούργησαν οι μαθητές και η οποία στην πράξη  αποτελεί ένα μικρό τουριστικό οδηγό των Ευρωπαϊκών χωρών.

Στην εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου.

IMG_9037                       IMG_9035

Comments are closed.