Ακολουθήστε μας

Αρχείο

Διαδικτυακή ενημέρωση μαθητών μέσω του προγράμματος TippingPoint

Στα πλαίσια της δράσης « Με το βλέμμα στο μέλλον» ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος Tipping Point στο σχολείο μας.

Το Tipping Point, έχει σκοπό τη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία, την ενδυνάμωση και την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας του μέλλοντος. Αποτελείται από 3 βασικές ενότητες, οι οποίες στο σύνολό τους αποσκοπούν στη διεύρυνση των γνώσεων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών, καθώς και στη μέγιστη αποκόμιση από τη συμμετοχή τους.

1η ενότητα Στόχοι: Οι μαθητές λαμβάνουν πρακτικές γνώσεις από επαγγελματίες που ήδη κάνουν αυτό που θα ήθελαν και οι ίδιοι μελλοντικά, ενημερώνονται σχετικά με το ευρύ φάσμα επιλογών σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς και για κλάδους/επιστήμες που επιθυμούν ή και τομείς που δεν γνωρίζουν

2η ενότητα Στόχοι: Οι μαθητές γνωρίζουν τις συνθήκες ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος καθώς και τις απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και πρωτοβουλίας στην επαγγελματική τους πορεία.

3η ενότητα Στόχοι: Οι μαθητές μας ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται σε θέματα που τους αφορούν και χρειάζεται να γνωρίζουν ως ενεργοί πολίτες.

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η 1η διαδικτυακή ενημέρωση στις 21/12/2022 του προγράμματος με συμμετοχή της Β’ Λυκείου την 3η και 4η ώρα. Ομιλητές ήταν ο οικονομολόγος κ. Καπογιάννης Νίκος και η νομικός κ. Πετούση Ερασμία με ειδικότητα στο ανταγωνιστικό δίκαιο.

Καινούργια ραντεβού στο σύντομο μέλλον θα κλειστούν με επαγγελματίες από τομείς που προτείνουν οι ίδιοι οι μαθητές μας. Ελπίζουμε έτσι να εμπνευστούν και να οραματιστούν το μέλλον τους.

Comments are closed.