Ακολουθήστε μας

Αρχείο

Ημερήσια εκδρομή του σχολείου

Στο πλαίσιο της ημερήσιας εκδομής του σχολείου μας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 επισκεφθήκαμε κατα τμήματα διάφορους χώρους στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα τμήματα Α1 και Α2 περπάτησαν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για το Μέγαρο Μουσικής, τα θεματικά πάρκα της παραλίας, το εικαστικό έργο “Ομπρέλες ” και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα τμήματα Α2,Α3, και Γ υγείας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ροτόντα  για να επικοινωνήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες με την ιστορία της πόλης  όπου και δόθηκαν ευκαιρίες βιωματικών εμπειριών ανώτερης ψυχοπαιδαγωγικής και διδακτικής σημασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ην Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022  εγκαινιάστηκε στη Ροτόντα η έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες», η οποία διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για  την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα τμήματα ανθρωπιστικών σπουδών της Β και Γ τάξης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν, στο παλιό κτίριο της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Καμάρα όπου και έγινε παρουσίαση της ιστορίας της αψίδας του Γαλέριου,

Τα τμήματα θετικών σπουδών της Β και Γ τάξης επισκέφθηκαν το κτήριο της Φυσικομαθηματικής Σχολής. Ο καθηγητής του τμήματος των Μαθηματικών, κ. Μπετζάκος Δημήτριος,  ξενάγησε τους μαθητές του σχολείου μας στο χώρο της σχολής . Τους ενημέρωσε για τις σπουδές στο Μαθηματικό  Τμήμα  και τις προοπτικές που ανοίγονται σπουδάζοντας σε αυτό το τμήμα.

Comments are closed.